Премиерът Кирил Петков е доволен, че Северна Македония е заловила виновника за палежа на културния дом в Битоля. Ето това са действия, изтъкна той пред медиите след заседанието на НСОРБ. Премиерът Ковачевски лично му се обадил, за да го увери, че Северна Македония застава твърдо срещу езика на омразата.

Генчовска: Няма пожар в отношенията между България и РСМ

Генчовска: Няма пожар в отношенията между България и РСМ

Палежът на културния дом в Битоля е извършен преднамерено, по думите й

На въпроса на News.bg наложителна ли е намесата на френския президент Еманюел Макрон, който изразил готовност да организира среща между София и Скопие за гаранции, че ще се спазва договорът за добросъседство, премиерът Петков отговори: "Аз съм доста доволен напоследък от нашите разговори, защото Европа започна изцяло да разбира проблематиката и иска да помогне нашата ясна позиция да бъде защитена."

Преди да се стигне до общо споразумение, трябвало да има ясни гаранции за защита правата на българите в РСМ. Господин Макрон в този момент се опитва да види дали ЕС може да бъде гарант за изискванията, които българската държава отдавна е поставила, обясни Кирил Петков.

Кирил Петков: Няма да даваме оръжие на Украйна

Кирил Петков: Няма да даваме оръжие на Украйна

Нищо няма да направим под натиск и за РСМ, категоричен бе премиерът

Когато се бием в мафията, тя се опитва да отговори, заяви Петков за заплахите срещу заместник-министър Христанов, за когото по-рано през деня обяви, че ще му бъде назначена охрана.

Актуализацията на бюджета решавала базовия проблем с влиянието на инфлацията върху най-бедните, отговори още на въпрос Кирил Петков. Каквото е обещано от властта към бизнеса, щяло да бъде изпълнено, според уверението на премиера. Припомняме, че малко по-рано стана ясно, че съгласие на експертен коалиционен съвет отново не бе постигнато и ще има дебати между партньорите между първо и второ четене в пленарна зала.

За недопуснатия самолет на Сергей Лавров, той изтъкна, че руският външен министър е сред лицата със санкции на ЕС и страната ни просто е спазвала правилата.

Велизар Шаламанов: Ситуацията със самолета на Лавров е провокация

Велизар Шаламанов: Ситуацията със самолета на Лавров е провокация

Натискайки слаби страни, Русия иска да покаже, че санкциите не работят