Има задържан за палежа на културния център "Иван Михайлов" в Битоля. Това заяви македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски в своя фейсбук профил.

Той се похвали, че случаят е разрешен в рамките на три дни. Спасовки заяви, че властите са работили денонощно, за да заловят извършителя на престъпното деяние.

Вчера са извършени обиски на два адреса. Задържано е лице, 34-годишен мъж, с инициали Л.А.

"За пореден път показахме, че единствената сила, която всяка правова държава има, е силата да потиска престъпността. И в този сегмент няма "прошка", няма защитени лица - всички са равни пред закона, а всеки, който е сгрешил - трябва да носи отговорност!", написа още македонския вътрешен министър.

Македонският вестник "Слободен печат" пише, че става дума за 34-годишния певец Ламбе Алабаковски. Той добива популярност през 2004 година, когато на 16 годишна възраст изпява песента "Спаси ме". През 2013 година сключва брак със съпругата си Магдалена и им се раждат две деца. Малко след като се жени заминава за САЩ, а миналата година се връща в Република Северна Македония, като продължава изявите си на македонската сцена. 

Припомняме, че българският културен център "Иван Михайлов" в Битоля беше подпален на 4 юни.

Чрез своя публикация в социалната мрежа Facebook министър-председателят Кирил Петков благодари на властите в Република Северна Македония и премиера Димитър Ковачевски за бързите и ефективни действия по случая. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни, добави той.

Възстановят Културния център в Битоля след палежа

Възстановят Културния център в Битоля след палежа

Осигурено е необходимото финансиране