Новият-стар (почти) служебен кабинет да не се меси в предизборната кампания, а да се фокусира върху честното провеждане на изборите, което е поставено под риск заради промените в Изборния кодекс, върнали възможността за гласуване с хартиена бюлетина.

Това призова на прощаване в последния ден от живота на 48-я парламент съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Най-важното нещо, което служебният кабинет трябва да направи, е изборите да са честни. Това предизвикателство сега става много по-голямо с хартиената бюлетина. Изцяло призовавам, особено МВР, този път да си свърши работата безупречно, защото българите разчитат на едни честни избори", заяви Петков.

анкета

Каква оценка давате на 48-то НС

Виж резултати

Отличен, свърши много работа 4.6%

Добър, макар и да не излъчи кабинет 2.3%

Среден, много шум за нищо 9.7%

Слаб, и на хартия 19.3%

И оценка не заслужват 64.2%

И изрично подчерта: "Второто нещо - държавата да функционира нормално. И третото нещо, което е много важно - да застава (служебният кабинет) на неутрален терен, да няма министри, които взимат страна в политическата дискусия, те имат да свършат своята работа."

Като цяло с известно разочарование гледа на работата на парламента в последните месеци последният редовен премиер - народните представители не били приели важни закони по Плана за възстановяване и устойчивост, като за сметка на това била върната хартията в изборния процес.

ГЕРБ ни лишили от еврото, а ДБ и ПП ще спасяват парламентарна демокрация

ГЕРБ ни лишили от еврото, а ДБ и ПП ще спасяват парламентарна демокрация

ДБ: Дневният ред на парламента се диктуваше от ГЕРБ и може би дистанционно от Банкя

Но не всичко било негатив - стигнало се е до "голямото обединение". "Не трябва да се отчайваме, сега идва времето на голямото обединение. Това, което аз го казвам - на "добрите сили". На хора с кауза, които казват - няма да чакаме повече спасител, трябва да се обединим заедно, да направим една нова вълна на надежда", не липсваше оптимизъм в думите на Петков.

В момента се водят разговори с формации - политически и граждански, като "Правосъдие за всеки", "Спаси София" и т.н., преповтори думите си преди дни той. Не отговори на въпрос обаче дали отлъчения от БСП Явор Божанков ще влезе в листите за изборите на 2 април.

Кирил Петков сигурен, че ПП и ДБ ще са първи на изборите

Кирил Петков сигурен, че ПП и ДБ ще са първи на изборите

Голямата битка са местните избори