Законът за промени на КПКОНПИ, който към момента се разглежда от депутатите, е първата съществена стъпка за борба с корупцията и изключително важна стъпка за приемането ни в Шенген. Това заяви в коридорите на Партийния дом съпредседателя на ПП Кирил Петков.

"Антикорупционният закон, който в момента се гласува, е много важен по редица причини. Първо, основната причина дали ще бъдем приети в Шенген, е този закон. Аз имах разговори в понеделник с холандските представители и австрийските представители на техните парламенти. И те казаха, че е не само важно да има приет закон за антикорупция, важно е да има закон, който наистина да работи. За първи път имаме толкова сериозен антикорупционен закон и ако бъде приети, не само ще ни бъде по-лесно да отворим врата на Шенген, не само, че Планът за възстановяване и развитие и устойчивост зависи от този закон, всъщност най-големият проблем е, че до този момент нямаме истинска институционалност, която да бори корупцията. Това е първата стъпка", каза Петков.

Съпредседателят на "Промяната" коментира и оставката на ген. Атанас Атанасов като шеф на комисията за контрол на спецслужбите след като ДПС и ГЕРБ не подкрепиха идеята му за обединяване на военното и цивилното разузнаване.

Даниел Лорер очаква конституционното мнозинство да подкрепи и реформата в службите

Даниел Лорер очаква конституционното мнозинство да подкрепи и реформата в службите

Президентът е фигура, която трябва да обединява българската нация, а не да властва

"Реформата на службите трябва да продължи с големи стъпки, защото в момента не е започнала. От тази гледна точка ще продължим да работим, днешната задача е законът за КПКОНПИ да мине, веднага след това имаме надежда, че следващата победа ще бъде работа по закона за спецслужбите", коментира той.

Петков похвали и действията на кабинета и премиера Денков по урегулиране на проблема със зърнопроизводителите, след което се оттегли, отказвайки какъвто и да е допълнителен коментар.

Земеделците слагат край на протестите

Земеделците слагат край на протестите

Меморандумът, който правителството предложи на земеделците, ги устройва