Вярвам, че Нинова, като коалиционен партньор, няма да напусне коалицията. Това заяви премиерът Кирил Петков на съвместен брифинг с румънския си колега Николае Чука в Букурещ, във връзка със заявлението на министъра на икономиката и индустрията и вицепремиер Корнелия Нинова, че БСП ще напусне коалицията, ако бъде взето решение страната ни да изнася оръжие и боеприпаси за Украйна.

Петков каза още, че правителството продължава да работи заедно, въпреки различните мнения на коалиционните партньори по отделни въпроси.

Петков и Николае Чука подписаха за ГКПП Русе-Гюргево ферибот

Петков и Николае Чука подписаха за ГКПП Русе-Гюргево ферибот

Българската делегация пристигна след Украйна в Румъния

"Това, което ясно беше изразено - че следващата седмица ще има решение на парламента", отбеляза той. Кирил Петков посочи, че "Продължаваме промяната" ще гласува за предоставяне на военна помощ за Украйна. Той припомни, че украинският президент Володимир Зеленски поиска по време на разговорите им специфична помощ - да ремонтираме тяхна военна техника.

Министър-председателят изрази увереност, че след решението на Народното събрание ще бъде предоставена военна помощ от страната ни за Украйна.

Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна помага така, както може

Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна помага така, както може

Помолили са ни да ремонтират тяхна военна техника в наши заводи