Адвокат Николай Хаджигенов, който е част от "Отровното трио", което е сред организаторите на продължаващите вече трета седмица протести против управляващите, коментира пред БНР, че премиерът Бойко Борисов е сменил едни министри на Делян Пеевски с други министри на Пеевски.

"Това е жалка история. Протестът иска оставка за цялостно творчество, корупционно, на правителството", подчерта той пред БНР.

Ден 17-и

Ден 17-и

Вече е блокиран бул. "Цар Освободител", но няма напрежение

Хаджигенов разкри, че пикът на ескалацията на протеста ще е в сряда, когато ще се проведе национален митинг протест в София и в цялата страна, като щяло да бъде блокирано всичко.

"Правителството на Борисов повтаря грешките на Орешарски, дори задните входове научиха", отбеляза адвокакът.

Според Хаджигенов България се превръща в диктатура и "наше задължение е да се изправим срещу тиранията".

Много лошо ми повлия бесилката на протеста, притеснена Корнелия Нинова

Много лошо ми повлия бесилката на протеста, притеснена Корнелия Нинова

Не ми се е случило нищо, жива и здрава съм

"Искаме да направим постигане на максимално честни и прозрачни избори чрез дистанционно гласуване, електронно гласуване и максимална публичност на изборния процес... При липсата на честни избори единственият начин да пробием ГЕРБ е по някакъв начин да се съберем", коментира още той.

Според него бъдещето било в коалициите.

"Колкото по-шарен е един парламент, толкова по-малка е възможността за т. нар. "исторически компромиси", които се превърнаха в историческа дефекация. Когато процесът на политическите споразумения е достатъчно публичен и шарен, тогава има възможност да се сключват сделки в интерес на хората, а не в интерес на определени политици", анализира Николай Хаджигенов.

Протестът ескалира - Дариткова и Нинова бяха блокирани в БНТ

Протестът ескалира - Дариткова и Нинова бяха блокирани в БНТ

Блокади и по ключови кръстовища...