Пламен Моллов, който вчера не се яви пред депутатите, заради скандала с предложения подкуп на шефа на БАБХ Христо Даскалов, се появи в студиото на БНТ ексклузивно.

Готов е да се яви пред депутатите другата седмица, когато бъде насрочено отново заседание.

"Търпеливо изчаках няколко дни, за да видя докъде ще стигне тази кампания." Цялата държавна машина впрегната срещу един обикновен човек", обясни изчезването си и пуснатата отпуска. Чул само внушения, обвинения и квалификации, което определя като "опит за политическа и публична дискредитация на един човек".

Моллов обвърза тази кампания с политическите намерения - Пламен Моллов бе обявен като един от съучредителите на партията на Стефан Янев "Български възход". Стефан Янев обяви вече, че Моллов няма да е сред съучредителите, докато не се изчисти името му.

На всички въпроси, свързани с изтеклия запис и срещата си с Даскалов, Моллов отказа да отговаря с твърдението за нуждата да запази следствена тайна, тъй като вече се води досъдебно производство.

Обясни, че е имал среща с Даскалов, но поводът бил да се предложи обучение в университета на служителите на БАБХ. Пари не бил носил, посочи Моллов:

"Ако някой нещо твърди, това не означава, че това е истина, а и ще трябва да го потвърди. Има досъдебно производство и то ще установи истината." и "всяко твърдение може да бъде вярно или невярно, но не аз съм човекът който може да го установи." За установяване на истината по думите на Пламен Моллов има следствени органи, които вече работят.

"Няма такава ситуация, в която да кажа повече", заяви още Моллов. Такъв би бил и разговорът в парламентарната комисия по корупцията. По думите на Моллов може да има и втори разговор, професионален, но той би било редно да се води в комисията по земеделието.