Лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов предлага президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Поводът за предложението му е изказването на премиера Бойко Борисов, че Турция може да залее България с мигранти.

Пред БНР Каракачанов коментира, че от изявлението на Борисов ставало ясно, че някой се опитва да заплашва и шантажира България.

По думите на Красимир Каракачанов не става въпрос за това някой да си залага главата, а за това държавата да се държи достойно и да не се поддава на шантажи и опити за изнудване.

Турция можела да ни залее с мигранти
Обновена

Турция можела да ни залее с мигранти

Заради това трябва да запазим добри отношения с нея, убеден Борисов

Патриотът обясни, че вече трета година продължава практиката на турския президент Реджеп Ердоган да плаши с нелегалните мигранти. Такава била тактиката му – да заплашва страни от ЕС, пускайки мигранти. Последният такъв случай бил с Гърция.

Красимир Каракачанов предлага на КСНС да бъдат изслушани правителството, службите за сигурност и всички институции да излязат с единна, ясна и категорична позиция, че няма да се поддават на шантаж и ще защитават границата. А в случай, че се стигне до миналогодишните сценарии на гръцко-македонската граница, трябвало да се разпореди на силите за сигурност да използват сила.