"Преди няколко дни България беше на грешната страна на историята. Стана ясно, че Русия е агресор, а Путин е нов Сталин. Правилният ход е да подкрепим Украйна по всички възможни начини." Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев в ефира на Би Ти Ви.

Той коментира и темата за диверсификацията и доставките на природен газ. По думите му сега имаме собствена газопреносна мрежа. Той добави, че в този труден момент "Балкаснки поток" спасява България. Според Плевнелиев от там можем да вземем газ, от където си поискаме. "Балкански поток" е добра сделка, защото инвестицията има голяма възвращаемост, каза още бившия президент.

Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна помага така, както може

Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна помага така, както може

Помолили са ни да ремонтират тяхна военна техника в наши заводи

"Един лидер може да бъде слаб или силен. Силните лидери водят хората и им казват, кое е правилно. Лидерите трябва да разберат в този труден исторически момент, кое е важно за България. Измисления неутралитет на Румен Радев е покана за национална катастрофа.", заяви Плевнелиев. Правилната позиция е политиците да ни водят към достойно членство в НАТО и пълна интеграция с ЕС, добави той.

В правителството няма място за популизъм, има място за смели политически решения. България трябва да достави оръжия на Украйна, за да защити себе си. Радев дава ли си сметка, че ние може да сме следващите, запита Плевнелиев.

Радев пося семето на популизма. Има опасност на следващите избори да има още повече русофилство. Не трябва да вървим веднага към предсрочни избори, а демократичните сили да се обединят около няколко приоритета. Един от тях трябва да е ускорено влизане в еврозоната.

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Радев пита чии интереси обслужва кабинета "Петков"

Спирането на доставките на газ за него ще бъде истински тест за европейската солидарност