Опит за извършване на схема виждат от "Възраждане" в преговорите за преминаване на собствеността над "Топлофикация-София" към държавата, за които съобщи вчера служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Темата беше коментирана на пресконференция на партията.

Информацията ни е, че се подготвя "Топлофикация-София" да бъде предадена в частни ръце, заяви секретарят на "Възраждане" Деян Николов. По думите му има слухове кой е хвърлил око на топлофикационното дружество.

"Възраждане" настояват за прозрачност - с кого се водят преговори, при какви условия и с какви гаранции за цените за предоставяните от дружество услуги за софиянци.

Деница Златева: 399 милиона лева дължи "Топлофикация София" на "Булгаргаз

Деница Златева: 399 милиона лева дължи "Топлофикация София" на "Булгаргаз

Булгаргаз" няма финансови средства, за да компенсира тези неплатени задължения

Николов изтъкна, че "Топлофикация-София" обслужва над 1 млн. души. Той посочи също, че предстои изключително тежък отоплителен сезон предвид проблемите с доставките на природен газа. Според него основен виновник за газовата криза е кабинетът "Петков" заради спирането на доставките от "Газпром". За служебното правителство, по думите на Деян Николов, не било съвсем ясно дали се опитва да реши проблема или обслужва частни интереси. Той смята, че има реална опасност да останем без газ за предстоящия отоплителен сезон.

Той заяви, че общинското към момента дружество има огромни задължения, от които 400 млн. лв. само към "Булгаргаз". В предприетите действия по отношение на "Топлофикация-София" Николов вижда опит да бъде заметена под килима предстоящата криза.