Почти поетично съгласие видя социалистът Румен Гечев по време на второто четене на бюджета на НЗОК в парламентарната комисия. Повод за това стана съгласието по името на закона и първите членове.

Левите искат безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст. Мнозинството прие идеята на социалистите за 6 милиона лева повече за извънболнична помощ. Това стъписа Румен Гечев. От нас нищо не приемате, попита той, сащисан и неразбрал, че предложението на столетницата е прието. Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова му обясни, че ГЕРБ са "за". Това е толкова изненадващо, че просто не мога да повярвам, сподели червеният депутат.

Здравната комисия утвърди бюджета на НЗОК, но посочи редица недостатъци

Здравната комисия утвърди бюджета на НЗОК, но посочи редица недостатъци

Не ставало ясно, че здравеопазването е приоритет за правителството

Националният рамков договор вече ще се сключва за тригодишен период. Целта е да има по-голяма устойчивост, подчерта Стоянова. Бюджетната комисия поряза предложението на МС, изпълнено от шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, касаещо лекарствената политика и медикаментите. Това отново свари неподготвен Румен Гечев. "Вие отхвърляте предложението на председателя на вашата парламентарна група?", попита той. Менда Стоянова му даде утвърдителен отговор.

Бюджетът не ни подготвя за кризата, тревожи се Румен Гечев
Обновена

Бюджетът не ни подготвя за кризата, тревожи се Румен Гечев

Да живеем в мезонет с кредит или без дълг с крака, стърчащи от кофата за смет?

Някой ще каже ли нещо, попита тя, очаквайки коментар по предложението. Какво да кажа... интересно, коментира Румен Гечев.

ГЕРБ предложиха децата с онкологични заболявания и след навършване на 18 години да продължат да се лекуват в "детската онкология" и държавата да продължи да плаща за лечението до излекуване на пациента. Всички бяха депутати бяха "за".

Скорострелно бюджетът на НЗОК за догодина мина за около половин час през комисията.

БСП настоя за поне едно „Здравей!“ по бюджета на ДОО

БСП настоя за поне едно „Здравей!“ по бюджета на ДОО

Не беше прието предложението за увеличение на майчинските