БСП иска увеличаване на максималния осигурителен доход, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на майчинските. Исканията бяха поставени по време на обсъждането на второ четене на бюджета на ДОО в парламентарната комисия. Левите скочиха още в началото, защото без дебат техните предложения бяха отхвърлени. Те настояха за някакъв аргумент от страна на управляващите. Кажете поне едно "Здравей!", настоя Румен Гечев. Защо не се променят майчинските десет години, попита червеният депутат.

Бюджетът не ни подготвя за кризата, тревожи се Румен Гечев
Обновена

Бюджетът не ни подготвя за кризата, тревожи се Румен Гечев

Да живеем в мезонет с кредит или без дълг с крака, стърчащи от кофата за смет?

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" също настоя за ръст на майчинските. Има обективни причини, поради които някои майки не могат да отидат на работа, защото няма места в детските градини, изтъкна тя.

Няма да ви кажем защо, просто сме против, ей така за настроение, отново се заяде с колегите си Гечев по време на следващите текстове, минали без дебат. Нали искаме да сме като другите европейски държави, каза още червеният депутат, който настоя и за диференцирано ДДС.

Предколеден шамар за майките с малки деца - за трети път

Предколеден шамар за майките с малки деца - за трети път

Утре започва обсъждането на проектобюджета за 2020 г. и в него по нищо не личи да се мисли за майките. Както и след кампанията няма да се мисли за детските градини

Румен Гечев поиска да се каже какво е договорено да се приеме. Можеше и вие да ни кажете какво е договорено, заяде се Менда Стоянова. Животът е несправедлив, репликира Румен Гечев.

Левите обявиха, че ще подкрепят ръст на минималната пенсия от 300 лева. Гечев недоумява защо някои коалиционни партньори на ГЕРБ днес са тихи. ДПС е за увеличаването на пенсиите. 80 милиона лева трябвало за увеличаването на пенсиите. От къде ще дойдат парите, попита Хасан Адемов. Политическото решение за увеличаване на най-ниската пенсия нямало общо с пенсионния модел, по мнението му.

С бутерки и бонбони депутатите "замезват" държавния бюджет

С бутерки и бонбони депутатите "замезват" държавния бюджет

Бюджетната парламентарна комисия е готова за бюджетен маратон

"Воля" също поискаха ръст на майчинските за втората година при отглеждането на дете. Очаквано това предложение не мина.

Нашите работодатели били при най-ниски данъци и най-ниски заплати, според Гечев, затова да си плащали болничните. КТ "Подкрепа" поиска обективен анализ по темата и Ваня Григорова отново настоя бизнесът да плаща първите пет дни от болничния при това на 100%. Левите критикуваха поредните предложения на властта в бюджета на ДОО, като според Румен Гечев те са в стил "не бойте се, деца, за утрешния ден".

Бюджетът на ДОО за догодина бе приет на второ четене.

Поетично съгласие и изненади за опозицията в бюджета на НЗОК

Поетично съгласие и изненади за опозицията в бюджета на НЗОК

Мнозинството прие идеята за 6 млн. лв. повече за извънболнична помощ