Евентуален политически проект на Слави Трифонов би обърнал цялата политическа картина в България. Това коментира социологът от "Галъп" Първан Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Но това е хипотетично. Голяма част от този вот ще е протестен, но той е и доста непостоянен. Ако има такава политическа заявка, тези дялове могат и да растат", аргументира се Симеонов.

Ако изборите бяха днес: негласуващите с най-голям процент

Ако изборите бяха днес: негласуващите с най-голям процент

Според изследване, най-голямата преднина остава за ГЕРБ и БСП

По думите му, малката разлика между ГЕРБ и БСП е логично следствие от президентските избори. "Но това, че партията на Бойко Борисов води с малка преднина, не означава нищо. При останалите партии няма нищо неочаквано", посочи той.

Първан Симеонов изтъкна, че международните обстоятелства могат да се променят. "През 2015 г. навън беше буря, при нас пък беше спокойно. Сега е обратното - и навън е буря, и у нас. Виждате и каква е политическата мода", допълни още социологът.

Според него процентите на ВМРО, НФСБ и "Атака" могат да растат, но всичко зависи от политиката и поведението им.

През 2017 г. предстоят и много важни избори в ключови държави от ЕС. "Това допълнително ще прави политическия живот у нас бурен и ще налива вода в мелницата на национал-консерватори и на популисти", заяви още Симеонов.