Всички, участвали пряко или косвено в приватизацията да отстъпят. Нужно е, за да не бъдат в тежест на ревизия на станалото през последните 28 години. Това заяви члена на Националния съвет на БСП Красимир Янков пред bTV. Той смята, че е дошло време политиците на Прехода да отстъпят.

Корнелия Нинова: Съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора

Корнелия Нинова: Съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора

Соцлидерът иска народът да знае какво се случва в държавата

Янков коментира и участието на соцлидера Корнелия Нинова в приватизацията на "Техноимпекс" през 1998 г. "Корнелия Нинова изпълнява политическата програма на дясно правителство с премиер Иван Костов", изтъкна Янков.

Членът на НС на БСП подчерта позицията на левицата против приватизацията на външнотърговските дружества. Според червените тя е ощетила България, отрязвайки достъпа й до много пазари. Това довело до сриване на икономиката.

ГЕРБ vs. Нинова: документ срещу документа

ГЕРБ vs. Нинова: документ срещу документа

ГЕРБ готови да обсъждат приватизацията на една маса със социалистите

Янков не вижда като удар по партията въпросите от ГЕРБ към Нинова.

"Категорично отхвърлям аз и другите членове на БСП да носим отговорност за един период, в който политиката е дясна и не се изпълнява от членове на БСП. Партията не е грешила през този период", отсече той.

Промени в законите от времето на ОДС дали възможност на неопитни хора да влязат направо в управлението на големи предприятия и да ги подготвят за "грабителска" приватизация, смята Янков. Според него тогава Нинова е изпълнявала "политическа поръчка". "Председателят на БСП в един стар период е изпълнявала политиката на наш опонент", обясни той.

Прокуратурата не пази данни по показател "приватизация"

Прокуратурата не пази данни по показател "приватизация"

Главният прокурор Сотир Цацаров обсъди в правна комисия и сигналите за оградата и износа на лекарства

"Приемете, че Корнелия Нинова в един период е изпълнявала дясната политика на Иван Костов и след това е еволюирала до член на БСП. Ляв е всеки млад човек, при нея има малко по-различен случай", отбеляза Красимир Янков.

Политик на Прехода е и Бойко Борисов по мнението на Янков. Той смята, че сегашният премиер можел да разследва престъпления свързани с приватизацията, докато заемаше позицията на главен секретар на МВР през 2001 г. По това време се приватизирали и електродружествата.

80% от българите искат разследване на приватизацията

80% от българите искат разследване на приватизацията

Корупцията е основен проблем за българите