Остават блокадите на три места в центъра на столицата - Орлов мост, булевард "Цар Освободител" и Ректората на Софийския университет.

Протестиращи продължават да се събират пред сградата на президентството.

Над час протестиращи блокираха движението към ГКПП "Дунав мост"
Обновена

Над час протестиращи блокираха движението към ГКПП "Дунав мост"

Те скандираха "Оставка"

От трибуната адвокат Николай Хаджигенов обяви датата за провеждане на Велико народно въстание - 2 септември. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Тогава демонстрантите ще докажат, че не ги е страх и ще постигнат целите на протеста. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.

Протестиращите коментираха призивите за премахване на блокадите, отправени от местната власт. Според тях, ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. Чуха се остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура.

Обвиниха двама протестиращи за потрошената кола пред румънското посолство

Обвиниха двама протестиращи за потрошената кола пред румънското посолство

Те са мъже на 25 и 32 години

Палатковият лагер на Орлов мост е напълно възстановен, след като снощи бурята отнесе част от палатките на протестиращите. Към 20 часа ситуацията там е спокойна. По-рано към демонстрантите се присъедини група от Пловдив, дошла да ги подкрепи.

Ето какво заявиха протестиращи пред БНР:

"Трябва да има протест винаги, когато се случва нещо неадекватно в България, така че подкрепям този и всеки един следващ протест. Решение за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание е решение за някои хора, за мен не знам дали е решение, но допитване до народа не е лоша идея";

Палатковите лагери на протестиращите пострадаха от проливния дъжд в София

Палатковите лагери на протестиращите пострадаха от проливния дъжд в София

Три кръстовища обаче остават блокирани

"Моето мнение от 41 дни едно и също - оставка на Борисов, на Гешев, на Кошлуков и Цацаров. Смяна на цялата система";

"С оставките не се свършва - след това реформа на цялата държавна администрация, честни избори и граждански контрол върху институциите".