Над час протестиращите блокираха движението към ГКПП "Дунав мост". Десетки русенци с автомобилите си блокираха кръговото кръстовище пред моста.

Те скандираха "Оставка", съобщи Нова телевизия.

Граничните власти в Румъния са били предупредени от русенската полиция за протеста. Полиция ограничи придвижването от всички посоки от Русе към граничния пункт.

Същевременно антиправителствените протестите в столицата продължават вече 42-и ден. Остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, на Ректората и пред Министерския съвет. Днес кметът на София по-рано заяви, че блокирането на кръстовища е срещу хората, в 72 не се возят политици и олигарси

Днес стана и ясно, че има обвинени за изпочупената кола на жената от инцидента пред Румънското посолство. Според прокуратурата в нощта на инцидента 25-годишният Георги Георгиев е счупил чрез удари с ръце предното панорамно стъкло на автомобила и скачайки е повредил предния му капак, съобщи БНТ.

Фандъкова: Блокирането на кръстовища е срещу хората, в 72 не се возят политици и олигарси

Фандъкова: Блокирането на кръстовища е срещу хората, в 72 не се возят политици и олигарси

"Когато каузата ти е законност, защо отказваш да спазваш закона?", пита протестиращите

Той е обвинен и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, защото попречил на жената да премине през кръстовището, обиждайки я пред двете ѝ непълнолетни деца.

Друга, обаче, е версията на защитата.

Полина Велчева, адвокат на Георги Георгиев коментира, че няма доказателства, които да сочат, че той е извършил едно от двете престъпления. Той е бил от другата страна на колата. Тя е заявила категорично, че няма да мръдне, въпреки това, че е била приканена към това нещо. Лично той не е разговарял с нея.

Напрежение на протестите - демонстранти чупиха кола с две деца в нея

Напрежение на протестите - демонстранти чупиха кола с две деца в нея

Нов опит за блокада пред румънското посолство...

Защитата се оплака, че е чакала часове, за да получи достъп до обвиняемия и се наложило дори да сигнализира за това на телефон 112.

Жената, която беше блокирана от протестиращите, заяви, че ще се въздържи да коментира инцидента докато тече разследване по случая.

Протестиращите се обявиха против антиправителствените блокади и изразиха възмущението си от проявената агресия.

Припомняме, при протестите на 17 август на бул. "Ситняково" в София демонстранти потрошиха кола на жена с две деца, която се опита да премине през блокадата. Заради случая лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че България е в гражданска война.