Предизборните обещания на ГЕРБ са напълно реални. Това обяви в студиото на БиТиВи бившият министър на културата Вежди Рашидов. Той посочи, че второто полугодие започва отлепване от икономическата криза и може да се постави като приоритет, особено за учителските заплати.

Рашидов е категоричен, че остава плътно до Бойко Борисов, тъй като винаги остава до приятелите си.

"Бойко Борисов е тип мъжкар, той беше деликатен с партиите по време на мандата, не беше агресивен, имаше хигиена на поведението - агресивни бяха другите партии", анализира Вежди Рашидов.

Радев поиска в Берлин достъп до Шенгенската информационна система

Радев поиска в Берлин достъп до Шенгенската информационна система

Иначе нямало как да защитаваме ефективно границите си

Той увери, че продължават напред, тъй като нищо не се е случило. "Голям праз - един президентски пост. Какво му е на Радев? Последните му изяви са прекрасни", коментира Рашидов.

Той отбеляза, че в Германия държавният глава е отчел това, което ГЕРБ са свършили през изминалия мандат. Каквото ГЕРБ са очертали, това казал и президентът Радев. 3,5 % е икономическият ръст на страната, а 8 % е безработицата. Рашидов коментира, че тези изказвания на Радев му правят чест.

Бившият министър коментира също, че вижда, че целият български народ съжалява, че се е разтурил парламентът. Напрежението според него идвало от популистите.