Предложение за създаване на постоянна парламентарна комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове е внесено в деловодството на Народното събрание от трима депутати, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Снимка 635688

Източник: пресцентър НС

Вносители на предложението са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на ПП/ДБ Атанас Атанасов и народният представител от ДПС Делян Пеевски.

"На основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 85, ал. 1 във връзка с §1, ал. 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасяме Проект за решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Молим проектът да бъде предоставен за разглеждане и приемане съгласно установения ред", пишат Борисов, Пеевски и Атанасов до председателя на Парламента Росен Желязков.

Припомняме, по-рано днес Бойко Борисов обяви, че тази сутрин е провел разговор с министър-председателя Николай Денков по отношение на плановете за справедлив преход на въглищните региони, по които за преход към зелена енергия от Европа ще дойдат 1 милиард 706 милиона евро, част от които, заявиха вчера от ГЕРБ, ще отидат в близки до ПП/ДБ фирми. В разговора премиерът го уверил, че свързани с "Продължаваме промяната" фирми няма да се облагодетелстват с европари. От думите на лидера на ГЕРБ стана ясно, че днес ще бъде предложено Подкомисията за контрол върху средствата от европейските фондове да стане постоянна комисия.

Нинова остра: Кражбата на обществени пари държи "сглобката"

Нинова остра: Кражбата на обществени пари държи "сглобката"

ПВУ е средство за лично облагодетелстване, според лидера на БСП