Повече пари за полицаите одобри бюджетната парламентарна комисия, която на второ четене цял ден обсъжда актуализацията на бюджета. ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" имаха различни предложения за ръст на полицейските заплати. Герберите искат 181 милиона лева за целта, ИТН - 175 милиона лева след реформи, ДПС са "намерили" 172 милиона лева, а "Възраждане" - 130 милиона лева.

Депутатите се съгласиха в необходимостта да се дадат тези пари и се зачудиха кое предложение да бъде одобрено и предложено на пленарна зала. Компромисна оферта дойде от финансист номер едно Асен Василев, който предложи парите за заплати на полицаите да бъдат отпуснати и в постановлението за отпускането да се опишат срокове за структурни промени.

В крайна сметка бе решено парите да се отпускат на база доклад за структурните промени в МВР, а в пленарна зала да влезе предложението на "Има такъв народ".

Надзирателите искат Йорданова публично да гарантира увеличението на заплатите им

Надзирателите искат Йорданова публично да гарантира увеличението на заплатите им

Синдикатът на служителите в затворите е поканен на среща в МП

Припомняме, на 12 юли полицаи и надзиратели излязоха на протест в София с искане за по-високо заплащане.

А преди това, на 9 юли "Продължаваме промяната" внесоха в Народното събрание Законопроект за противодействие на корупцията и обявиха твърдото си намерение да предложат за шеф на Антикорупцията вътрешния министър Бойко Рашков. Законопроекта бе внесен само от ПП и разкритикуван още преди внасянето от "Има такъв народ", които обвиниха Кирил Петков и Асен Василев, че искат да имат "свой Иван Гешев".

Днес министърът в оставка пак коментира темата затова дали ще бъде шеф на КПКОНПИ.