"Решението да отидем на нови избори, беше на Делян Пеевски". Това заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

Той е на мнение, че определени кръгове около председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски не искали да продължат реформите във Висшия съдебен съвет и Антикорупционната комисия, посочи Мирчев.

Ивайло Мирчев уточни, че не може да има вот на недоверие срещу служебното правителство на Димитър Главчев. "Няма такова нещо като вот на недоверие, а това, което трябва да се случи, е да има едно нормално служебно правителство, което да проведе нормални предсрочни избори. Това, което се вижда, е, че има договорка между господин Борисов, господин президента, господин Пеевски и изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов", съзря Мирчев.

ПП-ДБ виждат вътрешни борби в служебния кабинет между ГЕРБ и ГЕРБ

ПП-ДБ виждат вътрешни борби в служебния кабинет между ГЕРБ и ГЕРБ

Хора от ПП там нямало

Във връзка с договора за "Боташ" Мирчев напомни, че още преди 9 месеца ПП-ДБ поискали предоговаряне на договора с турската компания. Големият проблем бил не какво е било направено през последните 9 месеца, а че така е сключен договорът, че трудно може да се предоговори, смята Ивайло Мирчев. В този договор има няколко важни компонента - договорът е сключен от служебното правителство на Румен Радев за 13 години и да се върне "Газпром" в България. Договорът е бил сключен под натиска на Русия, за да може да се пренася газ в Европа, посочи още Мирчев.

"Договорът за "Боташ" не е никаква диверсификация, а поставяне на карта българския национален интерес", коментира още Ивайло Мирчев.

По отношение на временната парламентарна група за митниците и участието на Асен Василев в тях Ивайло Мирчев посочи, че Делян Пеевски и прокуратурата се упражняват върху ПП-ДБ предизборно. Иначе той всеки ден си говорил с Бойко Рашков и Асен Василев и нямал усещането, че са контрабандисти.

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Всеки път преди избори службите започват да работят срещу ПП-ДБ, оплака се той