Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се разберат за ролята на външния министър. Президентът се консултира с ГЕРБ и избира човек от ГЕРБ за външен министър. Ако президентът и ГЕРБ редят правителството, няма как да бъдем отговорни за това, заяви депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер пред БНТ.

Припомняме, че вчера и съпредседателя на коалицията Кирил Петков се усъмни в тайна координация между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и държавния глава, с участието и на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Според него, със Стефан Димитров не са имали нужната комуникация при важни световни проблеми като ситуацията в Израел

ПП-ДБ нямали коментар относно самата личност на Даниел Митов като външен министър, но това, което трябвало да се случи, е служебният премиер Димитър Главчев да дойде в парламента и да каже "обърках се 2 пъти, имаме проблем с МВнР - и тогава партиите щяха да се чувстват потърсени и щеше да премине по-гладко смяната, ако тя се налага", обясни Лорер.

Според него има една игра между ГЕРБ и президента, която показва, че не са разбрали духа на новата Конституция. Лорер добави, че сегашният модел на Конституцията е европейски. Така се процедирало в редица европейски държави, от които сме заимствали практики за служебните правителства.

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Партията иска да даде доклада за Боташ на прокуратурата

За ситуацията в Агенция "Митници" и МВР, Лорер коментира, че службите са знаели за тези действия и са ги разследвали от много време. Това, което ПП-ДБ не разбират, е как службите и прокуратурата се включват точно, когато предстоят предсрочни парламентарни избори. Всеки път, когато има избори, службите започват да работят срещу ПП-ДБ, оплака се Даниел Лорер. Той смята, че всички снимки с пачки, часовници и кучета се появяват точно преди избори. Лорер изтъкна, че целият политически апарат на ГЕРБ се е обърнал срещу ПП-ДБ.

Той се надявал, че ДПС могат да правят политика на светло, но настоящите събития показвали, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.