Няма как държавата да напредне през служебни кабинети. Това заяви на брифинг Кирил Петков. За ПП-ДБ е важно безводието, доходите, инфлацията. Само по този начин България може да бъде стъпка напред, останалото са игрички на господин Пеевски, господин Борисов, подчерта той.

ПП-ДБ внесли предложение за промяна в правилника на Народното събрание, така че парламентът да одобри еврокомисаря ни. Още днес те ще изпратят писмо до премиера и председателя на Народното събрание, за да се придвижат тези промени. Служебният кабинет няма правомощия да излъчи еврокомисар, според него. ПП-ДБ имат номинация, но кое е името, Петков не разкри. За нас процесът е по-важен от имената, заяви още Кирил Петков.

Припомняме, че от ИТН вече обявиха свой кандидат - Велислава Петрова. От ГЕРБ пък предлагат за поста Екатерина Захариева. Същевременно встъпилият днес в длъжност за втория си мандат като служебен премиер Димитър Главчев поиска от парламентарните групи в 50-ото Народно събрание да предложат номинации за български еврокомисар в рамките на два дни.

БСП гледа как кабинетът ще излъчи българския еврокомисар

БСП гледа как кабинетът ще излъчи българския еврокомисар

Тема №1 за социалистите е безводието

Атанас Атанасов се закани да се бори с купения вот чрез висока избирателна активност. ПП-ДБ подхождат с недоверие към служебния кабинет и премиера Димитър Главчев. Според него той трябвало да проведе разговор с други експерти като Иван Демерджиев, Емануил Йорданов. Очакваме бързи действия от новия министър Илков, каза Атанасов и очаква да бъдат сменени кадри на Калин Стоянов, които той нарече чадъри. Господин Илков, очакваме да смените чадърите, настоя депутатът. Тези чадъри подкрепяли купения вот. ПП-ДБ очакват от МВР план за борба с купения вот.

Радев ще следи чий е вътрешният министър Атанас Илков

Радев ще следи чий е вътрешният министър Атанас Илков

Въпреки че има правителство, политическата криза не е отминала