От партия "Продължаваме промяната" определиха като "спекулации" разпространения в някои медии списък на проектоправителство, съобщава БНР.

Даниел Лорер от ПП, чието име фигурира в списъка като бъдещ министър на външните работи, беше категоричен, че в партията му не са правили подобни списъци и че все още не са водени разговори за имена на министри.

Той подчерта, че започват с преговорите за политики, а за хората ще говорят след това.

Георги Гьоков от БСП отрече да му е предлаган постът на министър на труда и социалната политика. Той бе категоричен, че към момента няма абсолютно никакви разговори за постове.

От своя страна Любомир Каримански от "Има такъв народ" също посочи, че не е получавал предложение за министър на икономиката."Категорично не са водени такива разговори. В момента така или иначе сме се разбрали, че преди да минат отделните политики, няма да се водят такива разговори", подчерта той.

Впоследстие от "Продължаваме Промяната" излязоха с официално стаовище, в което се посочва, че първа задача на предстоящите през другата седмица и започващите от 23- ноември коалиционни преговори е уточняване на политики по сектори и създаване на начален документ като основа за бъдещо коалиционно споразумение.

"Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали. Това ще стане едва след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики", подчертават от партията .

Те напомнят, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри.

В оставащите дни до края на седмицата ръководството на "Продължаваме Промяната" е изцяло концентрирано върху втория тур на президентските избори, като разглеждаме победата на президента Радев като необходимо условие за по-нататъшните истински политически промени в страната, заявяват ощи от партията.

18 работни групи чертаят бъдещата коалиция

18 работни групи чертаят бъдещата коалиция

От 23 ноември ще започнат срещите

Ето и въпросния списък на проектокабинет:

Даниел Лорер (ПП) - министър на външните работи

Бойко Рашков (БСП) - министър на вътрешните работи

Георги Гьоков (БСП) - социален министър

Асен Василев (ПП) - министър на финансите

Николай Събев (ПП) - министър на транспорта

Николай Денков (ПП) - министър на образованието

Христо Иванов (ДБ)- министър на правосъдието

Пламен Абровски (ИТН) - министър на земеделието

Георги Михайлов (БСП) - министър на здравеопазването

Деница Симеонова (ПП) - министър на иновациите

Любомир Каримански (ИТН) - министър на икономиката

Борислав Сандов (ДБ) - министър на околната среда

Радослав Рибарски (ПП) - министър на енергетиката

Петков иска А отбор да управлява България и да е премиер, но е готов и да отстъпи
Обновена

Петков иска А отбор да управлява България и да е премиер, но е готов и да отстъпи

Днес започват разговорите с лидерите на партиите, ще се излъчват онлайн