Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и другите юристи не биха могли да се ориентират в тях. Най-често бил променян Кодексът за социално осигуряване - към 120 пъти. Това заяви пред bTV бившият образователен министър и настоящ ръководител на катедрата "Теория и история на държавата и правото" в СУ "Св. Климент Охридски" Даниел Вълчев.

Депутатите променят веднага 70% от законите, които приемат

Депутатите променят веднага 70% от законите, които приемат

Законът за бюджета на НЗОК за 2018 г. е най-бързо приетият закон

Според него честа практика била в последните два парламента да се внасят се тежки законопроекти от народни представители.

Очевидно било, че са разработени от Министерския съвет, но така се заобикаля процедурата за един месец публично обсъждане и отговорността на правителството.

Никой не се сърди на премиера Бойко Борисов, че се вдигат таксите, а се сърди на безликия парламент, посочи Вълчев.

Бившият просветен министър смята, че промените дори не се внасят между първо и второ четене, те се внасяли в Правната комисия и никой не може да разбере какво точно става и законът е приет.

Относно казуса с царските имоти Вълчев коментира, че за последните 30 г. много българи са реституирали имотите си, отнети след 1944 г. и оцени процесът като много дълъг.
"Това беше дълъг процес, задавам си въпроса - добре де, тези хора успяха да си върнат това, което е принадлежало на семействата им, странно е царското семейство три поколения да не са могли да си купят една керемида в тази държава", възмути се той.

Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Това е едно систематично преследване от години според Сакскобургготски

Вълчев обясни, че дворецът "Врана" бил в много лошо състояние и бил ремонтиран лично от Симеон Сакскобургготски. Той изрази съжаление, че подобна съдба би могла да сполети други институции и имоти, но за да не се стигне дотам, правителството трябва да обърне внимание на този проблем.