Един месец пропиляно време. Това отчете от трибуната на Народното събрание отново лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й депутатите не се разбрали за ръководствата на комисии, но поне се съгласили да започнат работа. Защо продължавате да губите време, недоумява тя.

Левите искат днес в правна комисия да се включи ЗИД на НК за убийците на пътя. Нинова припомни, че в предишния парламент е имало консенсус по темата. Хайде стига с това лицемерие, ядоса се Нинова и изрази недоволството си от това, че законодателният орган все още не работи. Дистанцирам БСП от тази безотговорност, заяви лидерът на червените и излезе с предложение да започнат да вършат реална работа.

Всичко това обаче зависело от Росен Желязков.

Водач помете двама пешеходци в центъра на София
Обновена

Водач помете двама пешеходци в центъра на София

Пострадалите са починали на място

Председателят на НС отговори на Нинова, като обясни, че след като дневният ред на комисиите бил определен още миналата седмица, на председателски съвет разпоредил коните на БСП да влязат първи в правна комисия. Оказа се, че Нинова просто не била уведомена.

По думите му дневният ред на комисиите бил определен още миналата седмица. В точка Разни в дневния ред всяка комисия може да включи нови точки. Желязков е разпоредил на председателски съвет, че правна комисия ще разгледа законите на БСП. Оказа се, че Нинова не била уведомена.

Служебният кабинет одобри промени в Закона за пътищата

Служебният кабинет одобри промени в Закона за пътищата

Хармонизират се изискванията към доставчиците на европейската услуга за електронно пътно таксуване