Навсякъде в света са чули за страната ни заради продължаващите с "Фолксваген" преговори. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български медии в Сеул по повод бъдещо сътрудничество с компанията "Хюндай".

Той посочи, че по време на посещението с водената от него делегация в иновационния завод, страната ни е представила офертите си. "Те бяха в България, ние - тук", заяви премиерът Борисов и уточни, че ако накрая "се харесаме и е взаимноизгодно", ще бъде положено началото на партньорство. "Но и сега правим доста неща за "Хюндай" в България", допълни министър-председателят.

"България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности", подчерта още министър-председателят. Борисов отбеляза, че решенията на компанията "Хюндай" се взимат от членовете на бордовете и изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите.

„Фолксваген” решава за завода в България или Турция до края на октомври

„Фолксваген” решава за завода в България или Турция до края на октомври

Търсенето на локация за новото производство е сведено до две места

Той акцентира още, че са възможни инвестиции от Република Корея в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България.

"Много добре познават България, останах приятно впечатлен", изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

Нинова пита Борисов защо Volkswagen отива в Турция

Нинова пита Борисов защо Volkswagen отива в Турция

Много компании избират да инвестират в други държави или да пренасочат бизнеса си

"Страната ни е привлекателна за инвестиции не само в машиностроенето, но и в сферата на туризма", добави още българският министър-председател. Той подчерта, че целият Център за научноизследователска и развойна дейност на "Hyundai Motor Group" е бил с български знамена, надписи, дори на полицейските коли и мотори, което е ярък знак за отношението към страната ни.

"Стабилността в България се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат", посочи премиерът Борисов.

Заводът на Volkswagen отива в Турция?

Заводът на Volkswagen отива в Турция?

Информацията разпространява "Ройтерс", позовавайки се на турски източници