Защо Volkswagen отиват в Турция? Премиерът Бойко Борисов да отговори, поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според разпространяваната информация Анкара е с по-големи шансове от София германският автомобилен гигант да инвестира в нов завод в Турция.

Volkswagen продължава с преговорите за новия си завод в Източна Европа

Volkswagen продължава с преговорите за новия си завод в Източна Европа

България е сред претендентите…

Корнелия Нинова коментира появилата се в германски медии информация, че Volkswagen няма да инвестира в България и добави, че за съжаление отлив на инвестиции има.

"Много компании избират да инвестират в други държави или да пренасочат бизнеса си там заради няколко причини - несигурност, корупция и липса на нормални административни услуги. Никой голям инвеститор няма да дойде в България, ако иска да се развива при тези условия", подчерта Нинова.

Нинова коментира и решението на президента Румен Радев да наложи вето върху закупуването на Ф-16.

Преговорите с Фолксваген продължават

Преговорите с Фолксваген продължават

Росен Плевнелиев даде кураж на правителството

"Виждайки с каква бързина, настървение и съгласие ДПС, ГЕРБ и ВМРО прокараха на две четения в един ден законопроектите за бюджета и ратификацията на споразумението за закупуване на самолетите, не вярвам, че мнението им по темата ще се промени въпреки ветото на президента", смята тя.

Нинова е категорична, че БСП подкрепя ветото и припомни, че още преди то да бъде наложено социалистите са изказали почти същите аргументи против приетите в парламента законопроекти.

Относно номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, лидерът на левицата призова да се изчака до 29 юли, защото е възможно да има и други номинации и тогава ще има коментар.

Цацаров твърдо стои зад номинацията на Иван Гешев

Цацаров твърдо стои зад номинацията на Иван Гешев

Ако се наложи би гласувал за него и втори път