Цацаров смята, че именно Гешев е точният човек и верният избор за нов главен прокурор. Цацаров потвърди убедеността си за подкрепата на номинацията на Иван Гешев и неговия избор, като по този начин потвърди, че докрай ще гласува за него.

"Правилното решение в конкретния случай е тази кандидатура. Работя с него всеки един ден, имам преценката", заяви Цацаров. Той допълни, че ако все пак президентът не подпише указа следва второ гласуване. Ако при повторното гласуване бъдат събрани 17 или повече гласове, президентът по Конституция е длъжен да подпише, разясни обвинител номер 1. 

Данаил Кирилов няма да издига свой кандидат за главен прокурор

Данаил Кирилов няма да издига свой кандидат за главен прокурор

Не очаквам да има промяна при гласуването за Ф-16, заяви Кирилов

Запитан защо той последен се е подписал при тази номинация, Цацаров отбеляза, че обсъждането е било провеждане от колегите във ВСС и във финалната фаза се е включили той. "Не мисля, че значението на подписа ми дали е 1, 10 или 11 има някакво значение, защото след като съм положил подписа аз заставам категорично зад тази кандидатура", подчерта Цацаров.

Той увери, че ще гласува за кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор и втори път, ако се наложи.

"Това да ми поиска оставката Христо Иванов, моята и на моя заместник не е новина. Стойността на такова искане е равна на стойността аз да му поискам оставката от председателското място в партията му." Така главният прокурор Сотир Цацаров реагира на поисканата му от "Демократична България" оставка.

"На мен Христо Иванов ми иска оставката за 12-ти път", посочи Цацаров и призова "да не бъдем толкова фиксирани един в друг". Тази фиксация в длъжността главен прокурор на Цацаров в началото му се струвала личностна, а сега вече бил вече наясно, че тя не е такава, а в длъжността главен прокурор.