Красимир Каракачанов бе преизбран за председател на ВМРО на Четвъртия извънреден конгрес на партията.

По-рано днес група делегати напусна конгреса.

Сред нея бе и единият от кандидатите за лидер на партията - Славчо Атанасов. По думите му конгресът е бил пълнен с нарушения.

С бързи стъпки вървим към нов конгрес, посочи още кметът на Пловдив.

Според бившия депутат от ВМРО Борис Ячев, цитиран от БиТиВи, напусналите са над 300.
Най-силните структури напуснаха конгреса, почти всички организации от Южна България, отбеляза Атанасов.

Повече не можем да оставим организацията в ръцете на Красимир Каракачанов, който с цел лично оцеляване, на практика взривява организацията и я разцепва, заяви той.

Кметът на Пловдив каза още, че е предложил тайно гласуване за председател на партията, но искането е било отхвърлено от хората на Каракачанов. Самият факт, че се отказа тайно гласуване, е показателно коя страна е права, коментира той.

Бившият депутат от ВМРО Бойко Ватев посочи от своя страна, че силата на ВМРО е при напусналите делегати, а при Каракачанов са останали кухите структури.
Оказа се, че ВМРО на Каракачанов е проект за лично оцеляване, заяви Ватев. Според него конгресът е с около 100 души фалшиви делегати.

Затова около половината от най-силните организации обявиха този конгрес за нелегитимен и си тръгнаха, като казаха, че техният неформален лидер е Славчо Атанасов, и ние отново ще възстановим ВМРО, посочи Бойко Ватев.

Новият стар лидер на партията заяви пред медиите, че ВМРО няма да се разцепи и призова членовете към единство.

След отчайващо ниския резултат на последните парламентарни избори от 1,5% пред новото старо ръководство има сериозна работа по връщане на доверието, призна Каракачанов.

Още във вторник Изпълнителният комитет на ВМРО ще обсъди действията за предстоящите частични кметски избори през ноември.