"Моят апел към президента е, че трябва да работим в мир и синхрон." Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция, която се проведе в Евксиноград.

Освен на въпросите около оставката на Делян Добрев премиерът отговори и на въпроси на журналисти, свързани с влошаването на отношенията му с президента Румен Радев. По думите му до този момент диалогът между него и Радев е бил прекрасен.

Борисов се чуди на нахалството на кмета Беливанов да не си отива

Борисов се чуди на нахалството на кмета Беливанов да не си отива

Борисов не пожела да коментира дали Делян Добрев ще се кандидатира за кмет на Хасково

"Радев може да ме държи отговорен, ако мой министър или аз сме говорили по начин, по който оронва неговия престиж или неговата институция", категорично заяви премиерът. Той добави и че ГЕРБ не са отправяли нападения и провокации към президента, както и че ще се извини, ако някои от кабинета е обидил държавния глава.

На извънредната пресконференция Борисов обясни и че работил добре с началника на кабинета на президентската институция Иво Христов. Министър-председателят също така не пропускал да покани държавния глава на обсъждането на важни въпроси, както и не пропускал да започне всеки разговор с поздрави към президента. Борисов се обаждал на Радев след важни срещи като тези в Съвета за сигурност на ООН, за да съгласува с него обсъжданите теми и за да има хармония в държавата. "Обадих му се. Обадих му се и той разказа за посещението си в щатите. Аз му казах за Антон Тодоров и въпреки че не беше номиниран, като чухме напрежението в обществото, го оттеглихме", разказа премиера.

Румен Радев очаквал от Борисов да озапти беквокалите си
Обновена

Румен Радев очаквал от Борисов да озапти беквокалите си

А той губел контрол върху партията си, според държавния глава

Според Борисов проблемът далеч не е свършил, той сега започвал. Това щяло да доведе до много проблеми заради очертаващото се разделение.

"Независимо къде е проблемът ние веднага взимаме най-тежките решения. В същото време не знам дали му харесва на президента законотворец да е човек с обвинение за купуване на гласове. Ако беше от ГЕРБ щяхте да го преследвате всеки ден Божий. А той купувал гласове от затворници и после гласува в НС", категорично заяви Борисов.

ГЕРБ пита това ли са беквокалите на президента в БСП

ГЕРБ пита това ли са беквокалите на президента в БСП

Делян Добрев депозира оставката си в деловодството на парламента