Депутатите подхванаха оставката на Делян Добрев. Пръв в негова защита излезе гербаджията Спас Гърневски и обвини опозицията в битка за дестабилизация на държавата.

Делян Добрев продължава да бъде депутат
Обновена

Делян Добрев продължава да бъде депутат

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е бламиран

"Започнаха недостойни атаки срещу достойни парламентаристи", подчерта Гърневски.

Елена Йончева минала към недостойни атаки според него. Гърневски я захапа със схемата Каварна, където се оказаха замесени близки на депутатката от БСП.

Делян Добрев е един достоен депутат и парламентарист, каза герберът. На местно ниво Добрев разгромил БСП, както Германия разгромила Бразилия на световното в Бразилия.

БСП се реформирала и се отказала от модела на партията държава
Обновена

БСП се реформирала и се отказала от модела на партията държава

Антон Кутев: Скандалът заприличва на водевил

Не се хващай на тези ниски комунистически уловки, обърна се Гърневски към Делян Добрев и го призова да не отстъпва енергетиката на червените.

"Ти си нужен на този парламент, ти си нужен на България, не скачай от борда на този кораб, защото ако скочиш, червените акули ще те изядат във въздуха, така ще им се услади твоята кръв", продължи с призивите на Гърневски.

Елена Йончева убедена, че всеки град си има по един суджук
Обновена

Елена Йончева убедена, че всеки град си има по един суджук

Пореден ден "хасковските драми" витаят из кулоарите на парламента

Никой не си тръгва, когато е хвърлил противника в нок аут, намеси се и Мануил Манев от ГЕРБ. Далавераджии не влизат в битка, в битка влизат истински хора, според него.

Съпартиецът му Валентин Николов се опита да намали страстите в пленарна зала. Червените създавали паралелна държава. Той похвали творческата сила на Делян Добрев в енергетиката. Деляне, ние се нуждаем от теб, заяви Валентин Николов и го увери, че всички депутати от ГЕРБ са зад него.

Друг съпартиец на Делян Добрев го определи като сочна ябълка. Тома Биков също се включи в защитата. През последните няколко дни вие изсипахте помия, атакува той левицата. Никой не е спечелил от черен PR, от омаскаряване, изтъкна Биков.

Вървите срещу влак, а вие сте в Москвич, захапа той червените. Цялата ви партия е 15 рода, критикува Биков роднинските отношения в столетницата. Този ден не е хубав за българската демокрация, коментира още герберът.

Борисов се чуди на нахалството на кмета Беливанов да не си отива

Борисов се чуди на нахалството на кмета Беливанов да не си отива

Борисов не пожела да коментира дали Делян Добрев ще се кандидатира за кмет на Хасково

Трябва да знаете, че аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. С тези думи народния представител от ПГ на ГЕРБ Антон Тодоров се обърна към народните представители по време на дебата за оставката на колегата му съпартиец Делян Добрев.

Антон Тодоров попита от парламентарната трибуна другарката Корнела (б.р. цитат) дали е участвала в приватизацията на "Техноимпекс". "От година и половина се опитвам да накарам Корнелия Нинова да отговори на този въпрос", заяви Тодоров.

"Г-жо Корнела Нинова участвахте ли в приватизацията на "Техноимпекс", настоя Тодоров и визира приватизацията на външнотърговското дружество срещу 70 хиляди долара. Тодоров продължи с въпросите морално ли е да се приватизират външнотърговски фирми за жълти стотинки? Той припомни, че доклад на Агенцията по приватизация сочи, че Корнелия Нинова е приватизирала дружеството. "Ако си част от проблема можеш ли да бъдеш част от решаването на проблема", попита още Тодоров.

Нинова се закани да извади "суджука" от всяка община

Нинова се закани да извади "суджука" от всяка община

Александър Ненков е следващият Добрев, категорична е Нинова

Делян Добрев също излезе на парламентарната трибуна и припомни, че срещу никого не е казал лоша дума, защото искал да прави политика. А замерването с компромати в парламента нямало да му липсва.

Да не превръщаме парламента в място, където се замеряме с мръсно бельо, призова атакистът Станислав Станилов. Нивото на нашия дебат е паднало толкова ниско, че няма на къде повече, оплака се Станилов и заключи, че шуробаджанащината винаги е владяла обществото ни. 

Цвета Караянчева също защити Добрев заради излятата върху него помия. "Деляне, ти нямаш право да излезеш от този парламент", призова тя съпартиеца си. Тръгнали сте по общините като пълчища да търсите кирливи ризи, атакува Караянчева червените. Ние не даваме Делян, заяви още тя и призова герберите да измият калта от лицето му.

Вежди Рашидов заяви, че днес се гледал поредния лош спектакъл. Какво престъпление е извършил Делян Добрев, че днес му търсите сметка, попита той червените.

"Толкова ли сте късопаметни, че забравихте Моника, не Люински, а Станишева, която разпределяше рекламните порции, атакува Рашидов. Той припомни на левицата техните атаки и към Цветан Цветанов. Ако имахте един Цветанов, нямаше да загубите изборите, захапа ги герберът.

Рашидов поиска да се спре дебатът. Достатъчно са шоу програмите, които деморализират обществото, изтъкна Рашидов. "Деляне - обърна се Рашидов към колегата си в залата - "Хасково те обича!"

"Предлагам да разстреляме г-н Добрев - изкарайте автоматите, начело с Йончева, нали кръв искате". С тези думи патриотът Валентин Касабов се обърна към депутатите, участници в днешния дебат за оставката на Делян Добрев.

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Томислав Дончев определи ситуацията като "риалити" формат

Славчо Велков настоя за прекратяване на пълномощията на народния представител Делян Добрев и попита колегите си от ГЕРБ защо не зачитат заявената от него воля.

"Защо се опитвате да спорите не със силата на аргументите - а с аргументите на силата" и продължи като посочи, че дори се е стигнало един от ГЕРБ - (б. р. Антон Тодоров) да заяви, че е извънземен.

Бихме могли да го проверим с една обикновена остра игла, настоя Славчо Велков. Той припомни, че преди малко г-н Борисов е обявил, че оставката е морален акт. "Сега театър ли правим г-н председател тук или обсъждаме точка от дневния ред. Ако аз бях на мястото на г-н Добрев, щях да оборя твърденията на г-жа Йончева с аргументи", посочи Велков и призова Делян Добрев да излезе на трибуната.

"Ако има силата, доблестта на млад мъж - излезте тук и кажете, че нито един от тези хора не е назначен, след като аз съм тръгнал по стъпалата на властта", каза Велков.

"Аз ще се запомня с политиката, г-жо Йончева, вие ще запомнете като мой палач и убиец в политиката, без съд и присъда така както вие, от комунистическата партия, си знаете". С тези думи депутатът Делян Добрев се обърна към депутата от левицата Елена Йончева. Добрев заяви, че след оставката ще си потърси правата в съда за всичко, което е казано, "за да разберете, че не е 1945 г. и не можете безнаказано да заличавате неудобните" - обърна се той към Йончева.

Случилото се в последната седмица Добрев определи като типични ченгеджийски похвати.

"Политиката никога не е била самоцел за мен, нито пък властта. Отказвал съм се да бъда номиниран за различни изборни длъжности, включително министър", заяви Добрев. Той спомена някои от постиженията в политиката и в областта на енергетиката, станали факт по негово предложение и визира предложенията в Закона за акциза и данъчните складове, ограничаването на развитието на ВЕИ сектора, заплашвал стабилността на енергетиката. Стабилизирането на сектора на енергетиката с намаляването на дефицита с 800 млн. лв. на година.

"Тези промени се гласуваха сто процента в пленарна зала", посочи Добрев. Той визира още Закона за инвестициите, Закона за конкуренцията.

"Като министър се гордея, че стартирахме проучванията в Черно море, привлякохме най-големите фирми в света", заяви Добрев. Той изрази увереност, че освен доказаното наличие на нефт миналата година, ще бъде доказано и наличието на газ. "Това дава бъдеще на България", каза още Добрев.

Сред постиженията в сектора той визира прекратяването на проекта "Белене", договарянето на нов договор за газ с 22% по ниска цена. Това е първият договор от 300 млн. долара на година в полза на българския бизнес и индустрия. Получих голяма подкрепа в последните три дни и съм изключително благодарен на всички - това е истинската оценка за моя работа. Благодаря на всички за тази безпрецедентна подкрепа, заяви Делян Добрев.