За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт "Калотина" се образуваха километрични задръствания заради преминаващите през страната ни гастербайтери. От кадри разпространени в социалните мрежи става ясно, че през изминалата вечер задръстването от граничния пункт е стигнало до Драгоман, алармират от Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ).

За браншовата организация е притеснително, че институциите не са предприели мерки, макар че проблемът се повтаря от години. "С години всички пътуващи знаят, че в края на август гастербайтерите ще наводнят българските пътища и ще задръстят ГКПП "Калотина". Всички го знаят, само "Гранична полиция" и МВР са изненадани", подчертават превозвачите.

Километрична опашка на граничния пункт Малко Търново - Дерекьой

Километрична опашка на граничния пункт Малко Търново - Дерекьой

Напрежението между пътуващите се увеличава

Те изтъкват също, че в последните седмици десетки хора са загинали при тежки катастрофи по българските пътища. "Очевидно дори и безопасността не трогва тези, които следва да осъществяват контрол, защото леки и тежкотоварни автомобили изчакват на една опашка без трафикът да бъде контролиран по какъвто и да било начин", заявяват от КАПБ.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България настояват за спешни мерки за справяне с проблема. Според браншовата организация е задължително да се осигури допълнителен ресурс на място, който да обезопаси трафика и по възможност да раздели лекотоварния от тежкотоварния поток.

Ранени деца при катастрофа със сръбски автобус на АМ "Тракия"
Обновена

Ранени деца при катастрофа със сръбски автобус на АМ "Тракия"

Все още информацията по случая е оскъдна