Към въоръжените сили трябва да се отнасяме с много по-голямо внимание. Това заяви президентът Румен Радев след участието си в годишната среща при началника на отбраната, където бе анализирана ситуацията с въоръжените ни сили през 2017 г.

Вижте какво става в нашия регион - съседна на нас държава води война, заяви той. Въоръжените сили трябва възможно по-бързо да получат финансирането, което им се полага, категоричен е държавният глава.

Турция праща спецчасти в следващата фаза на офанзивата в Африн

Турция праща спецчасти в следващата фаза на офанзивата в Африн

Ще участват в градски сблъсъци и обезопасяване на превзети населени места

Въоръжените сили са в тясна координация с държавите членки на НАТО и ЕС, отчете генерал Андрей Боцев. Адаптираме военните си способности спрямо усложнената среда за сигурност, по думите му. Той не пропусна да припомни недостатъчната финансова подкрепа за отбраната. Но въпреки това 2017 е успешна, според Боцев.

2285 военнослужещи са участвали в мисия зад граница през миналата година. 290 учения са проведени от въоръжените ни сили през 2017 г.

Сапьори от Белене помагат за битката с преспите

Сапьори от Белене помагат за битката с преспите

Бойци и техника потеглиха към Плевенски села

В момента военнослужещи и военна техника помагат в почистване на затрупаните от снежни преспи пътища. В подобни действия военните са участвали и миналата година, както и са помагали в потушаването на пожари и в преодоляване на щетите от бедствия. През миналата година е нараснало доверието на обществото към армията, отчете генерал Боцев.