"За мен е чест да приветствам един истински приятел на България и да го поздравя за неговите големи заслуги за развитието на българо-гръцките дипломатически отношения. Днес отношенията между България и Гърция са доказателство, че на Балканите може да се сгради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие".

С тези думи президентът Румен Радев връчи най-високото отличие Орден "Стара планина" първа степен на Н. Пр. посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис. По време на мандата си той полага усилия за възходящото развитие между двете страни. Резултатите от усилията са измерими днес не само в търговския стокообмен и енергетиката, но и с духовния и културен обмен според държавния глава.

"Вярвам, че отношенията могат да подействат като увеличаващ фактор за развитието на отношенията в региона на Черно море и Средиземно море", каза от своя страна гръцкият посланик. Заедно държавите си сътрудничат в редица регионални организации и инициативи. Констандакис отбеляза и създадените приятелства в годините по време на неговата дипломатическа мисия.

Снимка 441152

Източник: БГНЕС