Президентът Румен Радев ще разгледа искането на Министерски съвет за освобождаване на главния секретар Младен Маринов, след като се завърне в страната.

Източници на news.bg от президентската администрация обясниха, че искането за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар е постъпило късно в президентството.

Днес и утре Румен Радев е на срещата на държавните глави от групата "Арайолуш", която се провежда на 13 и 14 септември в столицата на Латвия Рига.

Над €3 млрд. е стокообменът ни с Гърция

Над €3 млрд. е стокообменът ни с Гърция

Президентите Радев и Павлопулос се срещнаха в Рига

Президентът смята да разгледа искането на правителството за освобождаването на Маринов, след като се завърне в командировката си.

Припомняме, неиздадения указ от страна на президента се оказа пречката трите оставки и съответно, номинираните за нови министри да бъдат гласувани днес в Народното събрание. 

На този етап не се знае кога Румен Радев ще подпише указа, тъй като по информация на news.bg в понеделник и вторник ще е на посещение в Букурещ.

От прессентъра на президентската институция посочиха за news.bg, че програмата най-вероятно ще бъде обявена утре. На въпрос дали държавният глава ще бъде в страната, беше отговорено, че "има различни събития".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята да пита президента умишлено ли бави указа каза на главсека. Според Сидеров има умисъл в забавянето и пътуването в Рига не може да е пречка за държавния глава. За мен това не е много държавническо, коментира лидерът на Атака. Не трябва да има битка между институциите, отсече Сидеров. 

Надявам се, че не иска да предизвика правителствена криза, изтъкна атакистът и добави, че за него това не е много държавническо. Не трябва да има битка между институциите, отсече Сидеров.