Президентът Румен Радев спъна промените в кабинета.

В началото на днешното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева информира, че все още не е постъпил указ от държавния глава за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Той е номиниран за вътрешен министър. Заради липсата на реакция от президента не може да се гласуват оставките и съответно новия състав на правителството.

Президентът разглежда освобождаването на Маринов след командировката си

Президентът разглежда освобождаването на Маринов след командировката си

Днес и утре Румен Радев е в Рига

Затова точката отпадна от дневния ред. Караянчева все пак успокои, че ако в рамките на днешния ден указът на Радев дойде в НС, смяната на министрите ще се гледа.

Според гербера и конституционалист Георги Марков няма проблем с липсата на указ от страна на президентството за освобождаването на главсека. Той предположи, че това е случайно.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята да пита президента умишлено ли бави указа каза на главсека.

Според Сидеров има умисъл в забавянето и пътуването в Рига не може да е пречка за държавния глава. За мен това не е много държавническо, коментира лидерът на Атака. Не трябва да има битка между институциите, отсече Сидеров.

Надявам се, че не иска да предизвика правителствена криза, изтъкна атакистът и добави, че за него това не е много държавническо. Не трябва да има битка между институциите, отсече Сидеров.

Правителството предлага на президента да освободи Маринов като главсек на МВР

Правителството предлага на президента да освободи Маринов като главсек на МВР

Очаква го министерски пост

Президентът Румен Радев е на срещата на държавните глави от групата "Арайолуш", която се провежда на 13 и 14 септември в столицата на Латвия, Рига.

Групата "Арайолуш" обединява 14 президенти на държави-членки на ЕС - Португалия, Германия, Латвия, Финландия, Италия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Естония, Малта, България, Хърватия и Гърция.

Радев има изказвания в рамките на форума и двустранни срещи с федералния президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, с президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос, с президента на Италианската република Серджо Матарела и с президента на Португалската република Марсело Ребело де Соуза.

Не се знае обаче кога Румен Радев ще подпише указа, тъй като по информация на news.bg в понеделник и вторник може да е на посещение в Букурещ.

От прессентъра на президентската институция посочиха за news.bg, че програмата най-вероятно ще бъде обявена утре. На въпрос дали държавният глава ще бъде в страната, беше отговорено, че "има различни събития".

БСП в смут защо НС няма да обсъжда ремонта на кабинета

БСП в смут защо НС няма да обсъжда ремонта на кабинета

ГЕРБ питат от кога левите тръгват сред народа, че щяло да им е за пръв път

Припомняме, че трите министерски оставки - на регионалния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев бяха поискани от премиера Борисов във връзка с трагичния инцидент с автобус край Своге, където загинаха 17 души, а много други бяха ранени.

От БСП поискаха изпълнителната власт да си тръгне. С коментар по темата излезе и държавният глава Румен Радев.

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Главсекът Младен Маринов става вътрешен министър

Като свидетели в Националната следствена служба бяха разпитани министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов, заедно с още около 20 члена на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.