И трите оставки - на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков - се приемат и в четвъртък ще бъдат депозирани в Народното събрание за процедурата по ремонт на кабинета.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов след Коалиционен съвет тази сутрин. 

Александър Манолев ще бъде предложен за нов транспортен министър на мястото на Ивайло Московски. Мястото на вътрешния министър Валентин Радев ще заеме настоящият главен секретар Младен Маринов, а Петя Аврамова ще бъде предложена за регионален министър на мястото на Николай Нанков.

Сидеров заподозря заговор срещу Борисов в ГЕРБ

Сидеров заподозря заговор срещу Борисов в ГЕРБ

Вярва, че Симеонов не работи за здрава патриотична коалиция

Партньорите в коалицията са обсъдили управленската си програма. Там, където искаме успехи - продължаваме, там, където имаме слабости или недостатъчно добро изпълнение, се набелязаха мерки, обясни Бойко Борисов.

За да се заздрави управлението, коалицията ще се събере следващия понеделник отново. Премиерът внимателно чул аргументите на НФСБ, както и оценките за тримата министри. Партньорите се съгласили, че министрите не са виновни за трагичния инцидент край Своге, но пък и властта не можела да се прави, че нищо не се е случило.

Бойко Борисов е доволен, че всички давали добра оценка за работата на тримата министри, които подадоха оставки.

Министър-председателят е съгласен коалицията да се събира често и заедно да обсъждат проблемите.

Оставките на Радев, Московски и Нанков са прибързани, вярва Каракачанов

Оставките на Радев, Московски и Нанков са прибързани, вярва Каракачанов

Тримата министри вършат добре работата с

Сега той очаква партньорите във властта в четвъртък да осигурят мнозинство. Надявам се спекулациите да спрат, защото какво ли не чух тези дни, коментира Борисов. Оставил експертите да се развихрят в измишльотините по темата, както обясни той. Най са ми интересни като казват какво мисли Борисов, заяви още премиерът.

Снимка 377452

Източник: БГНЕС

Младен Маринов е настоящият главен секретар на Министерството на вътрешните работи. В периода от 2014 до 2017 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел "Охранителна полиция" и заместник-директор на столичната дирекция.

Александър Манолев е заместник-министър на икономика. Той е работил в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Петя Аврамова е народен представител от 44-то Народно събрание. Заместник председател е на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Член е на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране. За периода 2011-2013 е председател на Общински съвет Враца. От 2009 до 2011 е изпълнявала длъжността заместник-кмет на Враца по строителството.

Припомняме, това е вторият коалиционен съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти" след оставките на Нанков, Радев и Московски с мотив трагичната катастрофа край Своге, когато загинаха 17 души, а 21 бяха ранени.

На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция е стои лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов, но имаше претенции към вицепремиера Симеонов.

За оставките най-важно е мнението на Борисов

За оставките най-важно е мнението на Борисов

Засега Ангелкова остава министър на туризма, всяко правителство е с мандат, коментира Дончев

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи. Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

От ВМРО първи поискаха коалиционен съвет, а Каракачанов през цялото време призоваваше към диалог.