Правителството предлага Младен Маринов да бъде освободен от длъжността главен секретар на МВР.

Министерският съвет прие решение, с което предлага на Президента на Република България да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи и за освобождаването му от длъжност.

В понеделник и трите оставки на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков се приеха.

По думите на премиера Бойко Борисов, Александър Манолев ще бъде предложен за нов транспортен министър на мястото на Ивайло Московски. Мястото на вътрешния министър Валентин Радев ще заеме настоящият главен секретар Младен Маринов, а Петя Аврамова ще бъде предложена за регионален министър на мястото на Николай Нанков.

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Главсекът Младен Маринов става вътрешен министър

Припомняме, че трите министерски оставки - на регионалния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев бяха поискани от премиера Борисов във връзка с трагичния инцидент с автобус край Своге, където загинаха 17 души, а много други бяха ранени.

От БСП поискаха изпълнителната власт да си тръгне. С коментар по темата излезе и държавният глава Румен Радев.

В Националната следствена служба бяха разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

Като свидетели бяха разпитани също министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.