Недоволни винаги ще има, но щом могат да изразяват недоволството си, значи има демокрация. Tака премиерът Бойко Борисов коментира снощното Велико народно въстание.

Ние сме живели във време, когато родителите на сегашните демократи ни смазваха, виц не можеше да кажеш за Тодор Живков и за партията, отбеляза министър-председателят.

Той се пошегува, че след като е чул на президентския дебат в САЩ с какви политически речи и с какви епитети се замерват Доналд Тръмп и Джо Байдън, се е успокоил, че и в България е нормално да се обиждат така хората.

Днес премиерът Бойко Борисов инспектира стената на язовира, който захранва Габрово и региона.

На място стана ясно, че язовирът е пълен и няма проблеми с водата. Към водното съоръжение трябва да се свържат габровските села и Севлиево. За целта ще са необходими около 14-15 млн. лева.

"Отровното трио" се уморило, но няма да се откаже

"Отровното трио" се уморило, но няма да се откаже

Бабикян: Ние сме на площада, за да могат да се чуват мнения, а не да се купуват

Премиерът заяви и че е разговарял с председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, която му благодарила за увеличението на учителските заплати. За тях в новия бюджет са предвидени 360 млн. лева.

Относно ръста на заболели от COVID-19 у нас Борисов подчерта, че по тази причина заплатите на хората на първа линия са увеличени с 30% и са отделени 460 млн. лв. повече в новия бюджет за здравеопазване.

По-рано днес премиерът разгледа и новия храм "Св. Онуфрий " в Габрово, който ще бъде осветен на 1 ноември.