"Хората се интересуват от всичко, четат всичко, не могат да различат фалшивата от доказателствената новина, хората са разделени.

Това заяви пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Според нея в същото време наблюдаваме силна мобилизация на хората, които ще подкрепят управляващите, тъй като се чувстват силно притиснати в резултат на обединението "срещу". От другата страна имаме формулирани твърди ядра на определени политически партии. 

Тя цитира данни от проучвания, които сочат, че на първо място са хората, които отказват да гласуват или все още не са избрали за кого да гласуват.

"По-голяма е вероятността тези хора да не гласуват. Затова, ако имаме ниска избирателна активност, твърдите ядра на партиите ще решат резултата", отбеляза Христова.

ЦИК все още чака здравния протокол за изборите

ЦИК все още чака здравния протокол за изборите

Таня Цанева е песимист за ваксинирането на членовете на СИК

По думите ѝ конфликтът между ГЕРБ и президента е много голям. Всеки ден този проблем се изостря, подчерта тя.

Христова посочи още, че ДПС са решили проблемите си с ДОСТ.

В момента ДПС изглежда консолидирана. Вероятно ще вземе добър резултат на изборите, но това не предполага, че няма да има риск да остане по-назад от партията на Слави Трифонов. ДПС успя да стопи негативизма към себе си, може би това е в резултат на по-дългото време в опозиция или в разбиране на позитивите, защото дълго време държаха етническия баланс в България", смята политическия психолог.

Тя очерта два пътя пред Слави Трифонов:

"Единият път е да види собствените си сили след изборите и да прецени дали да продължи сам, или да подкрепи която и да е управляваща формула".

Политиците правели шоу за себе си, нямали диалог с избирателите

Политиците правели шоу за себе си, нямали диалог с избирателите

Това мнение изрази политологът Любомир Стефанов