Продължават честванията на 120-годишнината на Софийския университет и на 120-годишнината на висшето образование в България. В 9.00ч. в аулата слово ще произнесе ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев.

След това ще бъдат изнесени лекции на тема: "Ролята на университета в ерата на комуникациите", "Свободни умове - археология на университетската идея". "Университетът като катедрала" и други.

Шествие по централните софийски улици и тържествен концерт в Народния театър "Иван Вазов" са част от кулминацията на тържествата по случай 120 годишнината на Софийския университет "Св. Климент Охридски".
В шествието се очаква да се включат президентът Георги Първанов и премиерът Сергей Станишев.

В 9.30 ч. ще започне втората част от Международната научна конференция, озаглавена "Несигурно бъдеще. Университетът в епохата на глобализация. Културна хибридизация и Интернет".

В 12 ч. ще бъде връчена голямата награда за научни изследвания в Софийския университет.

В 14 ч. ректорите, облечени в тоги, ще положат венци пред паметника на Св. Климент Охридски и къщата-музей на Иван Вазов.

В 15.30 ч. от Ректората ще тръгне шествието на възпитаници, преподаватели, служители, български и чуждестранни гости на Софийския университет до Народния театър.

В 17.30 ч. там ще започне тържественият концерт по случай юбилея.

В 19 ч. от театъра тръгва факелно шествие обратно към университета, където в 20 ч. започва балът с маски и празничната програма на 4 различни музикални сцени, на които ще свирят известни български групи.