Основната на причината на всичко случващо се е, откакто Румен Радев е президент има много тежък сблъсък между институциите. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова за поредната престрелката между премиер и президент.

Според нея този сблъсък избива, когато единият се чувства притиснат, в случая повече Румен Радев. В двамата има достатъчно интерес много ясно да се посочи линията на враждуване и тя да бъде изнесена на преден план, отбеляза проф. Христова.

Тя отказа да коментира смс скандалите, защото няма данни. Ние наблюдаваме ефекта от преди това несъответно заетите роли, защото президентът Радев влезе като политически играч, а не като президент.

В момента двама политици са в конфликт, подчерта проф. Христова, според която няма причина за оставка на премиера.

В политиката да влизат хора с утвърдени ценности, иска Радев

В политиката да влизат хора с утвърдени ценности, иска Радев

Българите ставали все по-взисквателни към моралния облик

По думите й Борисов имал основания да се чувства горд с работата си срещу определени лица. Нека да запазим ценностите и да запазим правото на съдебната си система, защото всичко друго е манипулация, призова тя.

Проф. Христова посочи, че няма нито политическа партия, нито нов или стар политически играч, които да са взели дивидент от всичко, което става. Хората, отвращавайки се от всичко това решават да не гласуват на изборите и не припознават този, който използва различни технологии.

По думите й този, който иска да вземе властта в момента изглежда като корпоративен и граждански активен субект, който не познава избирателите си.

Проф. Христова коментира снимките на премиера, на чието шкафче има пистолет като лоша реклама с колажно изображение, с която се насочва вниманието на хората, които започват да говорят, че образът девалвира. Не сме виждали премиера в ситуация, в която е уязвен - това е лоша реклама за него, смята тя.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически