"Никога не съм искал от никоя държавна институция, при нито едно правителство, да ми направи услуга". Това обяви пред Нова телевизия бизнесменът Сашо Дончев по повод завихрилия се скандал.

По повод позицията на главния прокурор Сотир Цацаров, че бизнесменът е искал да бъдат притискани прокурори, работещи по темата за цените на газа, Дончев посочи: "Тези прокурори, ако наистина искат да свършат нещо, могат да ме помолят за експертиза, да им покажем колко некадърно е ръководството на "Булгаргаз".

Цацаров предупреждава за активно мероприятие

Цацаров предупреждава за активно мероприятие

Недопустими са опитите за натиск върху работата на прокуратурата

Припомняме, че в разпространяващо се по социалните платформи видео бизнесменът Сашо Дончев обяснява по време на бизнес среща с дамски клуб за разговори между него и главния прокурор Сотир Цацаров и за оказван му натиск да спре подкрепата си за политическа партия "Да, България" и телевизия BiT.

Той бе категоричен, че нито веднъж, по време на срещата не е станало въпрос за газ. "Изобщо думата газ не е произнасяна", отсече бизнесменът. "Очевидно някой иска да ме обвини в подготовка на държавен преврат или нещо подобно", допусна Дончев.

Натискът е заради борбата срещу монопола на "Булгаргаз", убеден е Сашо Дончев

Натискът е заради борбата срещу монопола на "Булгаргаз", убеден е Сашо Дончев

Така обясни скандала с главния прокурор Цацаров

Дончев обясни, че случката се състояла на 21 март, няколко дни преди изборите. "Замълчах, за да не се каже, че е част от нечия предзборна кампания", изтъкна бизнесменът. Веднага след изборите, на 28 -29 март Дончев предизвикал извърнедно заседание на Съюза на издателите, на което било подготвено писмо до президента Румен Радев.

"На 5 прил в канцеларията на президента е внесено искане за среща, за да го запознаем с тревожни за нас факти",изтъкна той и допълни, че до днес няма реакция от страна на държавния глава.

"И днес, ако трябва да повторя нещата, бих ги направил по този начин", заключи Дончев.