Днес чухме, че г-н Борисов се отказва от смяната на 3 март. Но имам информация, затова искаме да попитаме чрез вас, вярно ли е, че ще се откажат от двойното гражданство за заемане на висши политически позиции (става дума за предложението лица с двойно гражданство да имат право да заемат държавни постове - бел.ред.). И вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид след разбиващите коментари на всички професионални гилдии? Ако това е така, това значи, че цялото предложение за Конституцията е прах в очите.

Това заяви в кулоарите на Партийния дом председателят на БСП Корнелия Нинова.

Ако ГЕРБ се оттеглят от всички досегашни предложения за промени във върховния закон, то дискусията е безполезна, а гласуването в зала - напълно формално, посочи още тя.

Ще променят ли Конституцията по сгрешени правила?

Ще променят ли Конституцията по сгрешени правила?

Председателят на парламента Росен Желязков имаше въпроси за мнозинствата и остана с противоречиво усещане

Нинова не пропусна да отправи критики и по адрес на "Дондуков" 2. "Имаме и един призив към президента, който отправяме сигурно за 4-5 път - дойде времето наистина той да предложи свой проект за Конституция. Ако ще има смислен дебат, нека и президентът да даде своя законопроект и да седнем да разговаряме сериозно."

БСП остават твърди и в позицията си - нито един глас от соцпартията няма да бъде даден в подкрепа на предложенията за промени в Конституцията. Против са и предложенията на "Промяната" за връщане на 20% ДДС за хотели и ресторанти, както и предложението при сигнал за укрити данъци подалият го да получи 10% от установената сума.

"Тази идея е отвратителна, извинявам се за думата. Неправилна. Това е насърчаване на доносничеството", остра бе Корнелия Нинова.

Сглобката е изключително стабилна, но ГЕРБ с поредна контра на ПП

Сглобката е изключително стабилна, но ГЕРБ с поредна контра на ПП

Заради "донос - бонус" и ДДС-то за хотелите и ресторантьорите