През септември няма съществени размествания в нагласите на обществото. През август "Тренд" измерва ерозия в доверието към управляващата партия.

Избирателите на ГЕРБ са изключително втвърдени през септември по всички въпроси, изтъкна Димитър Ганев в студиото на БНТ. Те не подкрепят протеста и не искат правителството да подава оставка.

Оставката на правителството е по-вероятна от тази на главния прокурор, по мнението на Ганев. Оставката на Гешев не е забравена, но протестът е повече антиправителствен.

Пропастта между президента и премиера не може да бъде затворена, според него. БСП не се приема за автентична легитимна алтернатива, според Димитър Ганев. Затова и Слави Трифонов се приема като нова алтернатива.

Паритет между ГЕРБ и БСП при избори сега

Паритет между ГЕРБ и БСП при избори сега

42% не смятат, че протестите ще доведат оставка на правителството

"62% подкрепят протестите. Това са протести за оставката на министър-председателя и на главния прокурор Иван Гешев. Ние сме в извънредна ситуация", заяви на свой ред и политологът Даниел Смилов, който отчете, че започват да идват европейски послания към протестите у нас. Правителството трябва да изчисти проблемите, според него.

Протестът е натоварен с много очаквания, смята Смилов, който обаче не смята, че ще излъчи ново правителство. Демократична България са печеливши от това, което случва. Другият печеливш е Слави Трифонов. У хората има голямо разочарование от парламентарно представените партии, според Даниел Смилов.

Караянчева: Отговорни сме, затова продължаваме да работим

Караянчева: Отговорни сме, затова продължаваме да работим

ГЕРБ само отворили Конституцията