На протест в градинката пред Националния дворец на културата в София се събраха противници на ваксинирането срещу Covid-19 и граждани, недоволни от ограничителните мерки срещу коронавируса, съобщи БНР.

Протестът започна в 16.30 часа, когато започнаха да се събират недоволни граждани, като участваха около 150 души.

След 17.30 часа протестът тръгна с шествие и блокира движението по столичния булевард "Витоша".

Протестиращите нямат разрешение да блокират движението, но въпреки това шествието тръгна, а исканията им са за незабавна отмяна на всички дискриминационни мерки на здравното министерство. Хората настояват да имат право сами да решат дали да се ваксинират.

Мангъров повежда шествие срещу антиковид мерките

Мангъров повежда шествие срещу антиковид мерките

АБВ атакува в съда антиковид мерките на МЗ от 19 август, били дискриминация

Пред Министерството на здравеопазването протестиращите скандираха "Свобода" и "Не на геноцида". Следващата им спирка бе сградата на Министерството на образованието и науката и след това поспряха за кратко пред сградата на президентската администрация.

За 19 часа пред сградата на Народното събрание бе планиран протест от 19.00 ч.

Участниците в протеста настояват да не им се налагат задължителни ваксини и да не се стига до дискриминация и разделяне на ваксинирани и неваксинирани за обществените облаги и достъпа до културни институти, заведения за хранене и развлечение.

Припомняме, по-рано през деня служебният премиер Стефан Янев обяви, че няма да има задължително ваксиниране за българите.