Премиерът Бойко Борисов благодари на вицепремиера и социален министър в оставка Ивайло Калфин за усилията и за добрата работа през тази година и половина.

„Животът е такъв, разделяме се като приятели и колеги. Това мога да кажа аз. За тези повече от година и половина време съм работил прекрасно с него и не мога да си изкривя душата да кажа каквото и да било друго”, каза Бойко Борисов по време на заседанието на правителството.

Припомняме, че вчера на пресконференция АБВ обяви, че излиза от властта. Два часа по-късно вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин подаде оставка, която бе приета от премиера Бойко Борисов.

Калфин подаде оставка, Борисов я прие
Обновена

Калфин подаде оставка, Борисов я прие

Два часа след пресконференцията на АБВ Ивайло Калфин си подаде оставката от кабинета

От своя страна Ивайло Калфин пожела успех на кабинета.

На раздяла с премиера Борисов, Ивайло Калфин отчете: „Действително тук се работи в екип и за държавата, а не за партии и съм много благодарен на всеки един от вас за съвместната работа. Надявам се, че в различни качества ще можем да продължим да взаимодействаме, искам да пожелая много успех на този кабинет, защото има нужда от него държавата”

Напускането си Калфин оправда с партийната дисциплина и повеля. „Изпълнявайки партийната дисциплина и решението на партията трябва да ви кажа, че ще ми липсва работата в този екип на МС”, каза Калфин.