"България е малка с политическия капацитет на своите лидери. България е малка, защото Борисов е малък в Европа и БСП са много малки в Европа".

Така водачът на евролистата на "Демократична България" Радан Кънев коментира в ефира на Нова телевизия предстоящите битки за европейската предизборна кампания.

Кънев най-много се ядосва като чуе, че България е малка, но по думите му тя не е малка, а е средноевропейска държава. България може да бъде малка с политическия капацитет на своите лидери, посочи той.

Според него проблемът се корени в неразбирането на политиците до степен на неграмотност какво представлява Европейския съюз. "Европа не е там, а е тук. Насаждането на евроскептицизъм е на комплексари, които не разбират Европа", акцентира адвокатът.

"Демократична България" официално откри кампанията си за евровота

"Демократична България" официално откри кампанията си за евровота

Първи в листата е Радан Кънев, а втори - Стефан Тафров

Според Радан Кънев останалите партии БСП, ВМРО и "Воля" тръгват на изборите за Европейски парламент с антиевропейска програма и създават риск от евроскептицизъм през една откровена лъжа.

"Да си против Европа означава да си против мира за децата и внуците ни", подчерта адвокатът и посочи, че в България няма вътрешни и европейски теми.

По думите му Европа отдавна не е чужбина и темите за силно европейско правосъдие са теми, които са български и Европа може да даде на България. Радан Кънев обеща, че ще работи за силно европейско правосъдие, защото силното чувство за безнаказаност в България трябва да отпадне.

Радан Кънев призна, че не му се ходи в Европа

Радан Кънев призна, че не му се ходи в Европа

Той обаче нямало да се откаже, ако го изберат за ЕП

Изборите на са репетиция, а са защита в Европейски парламент, Европейската комисия и различни европейски институции, изтъкна адвокатът и допълни, че България може много повече в силна Европа.

Той отчете още, че българите имат много ниско доверие към националните институции. Според Кънев обаче може да имаме Европейски съюз, който да помага за изграждането и функционирането им

От "Демократична България" се надяват на двама евродепутати.

Радан Кънев коментира и скандалите с имотните сделки във властта, придобил повече известност като "Апартаментгейт". Той посочи, че темата не е маловажна, а е много важна, но е тема на институциите. Адвокатът настоява да има повдигнати обвинения и реални правни последици по случаите.

Радан Кънев и Стефан Тафров водят Демократите към ЕП

Радан Кънев и Стефан Тафров водят Демократите към ЕП

Свободният, силен и проспериращ ЕС означава и България да е така