От коалиция "Демократична България" внесоха официално в ЦИК листата със седемнайсетте си кандидати за предстоящите Евроизбори, съобщиха от Демократична България. Водач на листата е Радан Кънев, следван от Стефан Тафров и Албена Върбанова.

От обединението са заложили на хора, които имат енергията за осъществяването им. Слоганът на кампанията на обединението е "България може много повече в силна Европа".

"Демократична България" е обединение с ясен проевропейски профил. Тя защитава ценностите на силните, свободни и проспериращи демократични общества.

Според тях подкопаването на принципите на правовата държава е основната заплаха за свободата и демокрацията в страната и Европа. Като основна цел на Евровота от ДБ определят привличането и сплотяването на всички демократично мислещи български граждани. Да гарантира благосъстояние, икономически растеж, свобода и достойнство за българските граждани. За Демократична България свободният, силен и проспериращ Европейски съюз означава свободна, силна и просперираща България.

Ето и Листата на Демократична България:

 1. Радан Кънев - ДСБ
 2. Стефан Тафров - "ДА, България!"
 3. Албена Върбанова - Зелените
 4. Мария Спирова - "ДА, България!"
 5. Цецка Бачкова - ДСБ
 6. Росен Богомилов - Зелените
 7. Алина Добрева - "ДА, България!"
 8. Димитър Филипов - ДСБ
 9. Тома Белев - Зелените
 10. Емил Георгиев - "ДА, България!"
 11. Владимир Славенски - ДСБ
 12. Васил Гюров - Зелените
 13. Сева Памукчиева - "ДА, България!"
 14. Павел Попов - ДСБ
 15. Даниела Божинова - Зелените
 16. Михаил Панайотов - "ДА, България!"
 17. Стоян Михалев - ДСБ