Подавам сигнал срещу себе си и призовавам "Не давайте пари на Радан Кънев".

За това призова в студиото на Нова телевизия лидерът на ДСБ и съпредседател на РФ Радан Кънев.

Сигналът е по повод на ширещ се слух и схема, в която от името на Радан Кънев се обещават места за нотариуси срещу солидно заплащане.

Според него, такива схеми могат да се разобличат само с публичност и затова веднага трябва да се казва истината на хората. "Подавам на Главна прокуратура сигнал срещу себе си и моля Сотир Цацаров да разследва дали имам отношение към тази престъпна схема" , каза съпредседателят на реформаторския блок.

Той коментира и исканите суми за конкурса и уточни, че те са такива, че едва ли някой нотариус би ги изкарал, ако работи в рамките на закона, а не криминално. "Очевидно някой смята, че имам влияние в Министерството на правосъдието, то извършва класирането на кандидатите", допълни депутатът и каза, че както е подал сигнал за себе си, така е готов да подаде сигнал и за всеки един депутат от Реформаторския блок.

По темата за разработката "Червей" Кънев каза, че е налице тежко нарушение на закона от страна на представители на съдебната система, разрешили 300 дни подслушване от МВР. "Това е тежко нарушение от страна на МВР, ДАНС, СГС", подчерта Радан Кънев.
Освен това няма такова нещо като разследване на система, беше категоричен Кънев. Той обясни, че няма информация лично от Атанас Атанасов, тъй като това е вътрешна информация, а „той много държи на правилата".

Според него, в момента върви атака срещу правителството по две линии - плашат хората в България с война срещу Русия, без да сме замесени в събитията в Украйна. Втората линия, според Кънев, е чрез информацията на взимане на нов дълг. Лидерът на ДСБ определи това като "грозна манипулация" и "откровена лъжа". чрез някои манипулативни коментари за новия дълг. „Ние не актуализираме бюджет, всичко казано за нови заеми е лъжа", каза още Радан Кънев.